Opzet van de APF-monitor op een rij:

De opzet van de APF-monitor “Standaard” op een rij:

  1. U voert de naam van de werkgever in, dat is verplicht. Deze naam komt terug in het rapport. De APF-monitor wordt, net als de andere analyses, niet verstrekt als benchmarkrapport.
  2. U kiest de pensioenambitie, uitgedrukt in een middelloonpercentage per dienstjaar (bijvoorbeeld 1,875% per jaar).
  3. U kiest de leeftijdsopbouw van het deelnemersbestand. Zoals u van ons gewend bent, baseren we al onze analyses op een van een CBS-statistieken over werkend Nederland afgeleid deelnemersbestand.
  4. U kiest de partijen die u wilt vergelijken met de marktconforme collectiviteitskring van een fictieve APF die wij voor dit doel hebben ontwikkeld.
    • U kunt de marktconforme collectiviteitskring van de fictieve APF vergelijken met het marktconforme verzekerde DB tarief dat u ook kent vanuit de beleggingstoets met DB-vergelijking.
    • U kiest de premiepensioenproducten die u ook in de vergelijking wil meenemen. Niet alleen de zuivere premieovereenkomsten (life cycles) maar ook de ‘premie-voor-rente’-simulatie is mogelijk.
    • U kiest de rekenrentegrondslag van de premiestaffel (4%, 3% of marktrentestaffel)

In totaal kunt u vijf producten met elkaar vergelijken waarbij de marktconforme collectiviteitskring altijd het eerste product is. We baseren ons op ambitieneutraliteit tussen de regelingen en uitvoerders. Dat wil zeggen dat het geformuleerde ambitieniveau ook de basis is voor de gekozen premiestaffel (1,875% per jaar komt overeen met 100% staffel ‘2’ van de door u gekozen rekenrentegrondslag). In de APF-monitor houden we rekening met een marktconform NP-tarief, op opbouwbasis. Uiteraard rekenen we met een NP-tarief op risicobasis bij de in de vergelijking meegenomen premiepensioenproducten.

Maatwerk is mogelijk, neem contact met ons op

Maatwerk is mogelijk, net als bij de gestandaardiseerde beleggingstoetsanalyses. Steeds meer kringen van APF-en worden door ons geactiveerd in de APF-monitor. Op dit moment bieden we de volgende kringen:

  • De drie collectiviteitskringen van Centraal Beheer APF, te weten ‘Premie’, ‘Stabiliteit’, ‘Koopkracht’
  • Het nederlandse pensioenfonds van a.s.r.
  • STAP van AEGON

Daarnaast kunnen we net zoals bij de overige producten aanvullend maatwerk bieden:

  • specifiek deelnemersbestand
  • afwijkende pensioenregelingen,
  • afwijkende tariefsstructuren o.b.v. daadwerkelijk geoffreerde tarieven
  • afwijkende parameters ten aanzien van loon- en prijsinflatie en carriere-perspectieven.

We brengen graag voorafgaand een offerte uit, uitgedrukt in extra ‘credits’ ten laste van uw tegoed of aanvullende prijs.